Verschillen tussen mensen leren zien en die diversiteit benutten is dé kritische succesfactor voor organisaties. Het leren kennen van de kwaliteiten en beperkingen van onszelf en de anderen helpt ons toe te passen wat elk jongetje van acht u kan vertellen: Met zeven spitsen win je de wedstrijd niet. Toch zien we dat mensen andere karaktertypes minder beoordelen en ze niet selecteren. En dat mensen die het meest afwijken van het teamprofiel eerder ziek worden en vertrekken. Bewustwording van hoe we kijken naar andere kwaliteiten is daarom een cruciaal onderdeel van al onze trainingen.

Ieder mens heeft eigen drijfveren, karaktereigenschappen, waarden en normen. Niemand is compleet. Streven naar compleet zijn is zonde van de energie. Het benutten van ‘de anderen’ is nodig om als organisatie te overleven in een complexe steeds sneller veranderende omgeving. Dat kan alleen als we het andere eerst herkennen, erkennen en waarderen.

Belbin teamrollen

Teamrollen geven een taal om verschillen te bespreken. Hoe meer teamrollen in een team hoe groter de kans op succes. Teamrol helpt bij het effectiever omgaan met kwaliteiten en beperkingen van jezelf en de ander.

Contactgegevens

Bezoekadres
Rijksstraatweg 115
3632 AB Loenen aan de Vecht

Volg ons op