Diversiteit aan karakters binnen het team is een voorwaarde voor succes volgens het teamrolmodel van Belbin. Toch blijkt in de praktijk dat het samenwerken met andere karakters vaak ingewikkeld is. Iedere teamrol spreekt zijn eigen taal, ziet zijn eigen problemen en formuleert zijn eigen oplossing. Hij of zij ziet letterlijk andere dingen en uit zich in gedrag 180 graden anders dan een andere teamrol. Een goede samenwerking met een ander karakter vraagt daarom heel wat inzicht, geduld en flexibiliteit en is zeker geen vanzelfsprekendheid. Het kennen van jouw eigen teamrollen en die van je collega’s is een eerste stap om de samenwerking te laten slagen. In deze vervolgtraining leer je om de onderlinge verschillen effectief te benutten en plezier te krijgen in het samenwerken met andersdenkenden.

Inhoud van de training
Hoe bied ik weerwoord aan een krachtige Vormer?
Hoe help ik een Plant om concreter te worden?
Hoe houd ik een Brononderzoeker een beetje in het gareel?
Hoe krijg ik wat initiatief uit een Bedrijfsman/Groepswerker?
Hoe zorg ik dat mijn Zorgdrager-collega iets aan mij overlaat?

Zomaar wat vragen die cursisten vaak na de Belbin Basistraining aan ons stellen. Door onze jarenlange ervaring in het werken met Belbin hebben we een duidelijk overzicht ontwikkeld van do’s and don’ts per teamrol. Hoe je het meest optimaal met ze kunt samenwerken of aan ze kunt leidinggeven. De training ‘samenwerken met andersdenkenden’ leert deelnemers deze vaardigheden maar houdt daarbij ook rekening met de teamrol van de deelnemer zelf. Je neemt immers ook jezelf mee in het gesprek.

Het programma duurt 1 dag en bestaat uit het onderzoeken van de verschillende behoeften van iedere teamrol, vaardigheden om contact te leggen met iedere rol, acteeroefeningen en rollenspelen, en er is uitgebreid gelegenheid voor het inbrengen van eigen casuïstiek.

Voor wie
Deze training is geschikt voor iedereen die de kennis heeft van het Belbin teamrolmodel en graag wil verdiepen op samenwerkingsvaardigheden en bijvoorbeeld voor projectleiders als een Green Belt in Lean die de diversiteit in de projectteams beter wil benutten.

Na het volgen van deze training heb je:

  • Meer inzicht in de verschillende behoeftes van iedere teamrol
  • Ervaring met de do’s and don’ts per teamrol
  • Meer vaardigheid in het samenwerken met de verschillende rollen
  • Een verrassend inzicht in jezelf met betrekking tot een persoonlijke casus

Interesse in deze training?

Omdat wij elke training op maat aanbieden hanteren wij geen vaste prijs.

Stuur een mail